|
För att få mesta möjliga smak | Prat om blommor, trädgårdar, växter mm | Allmänt prat om trädgårdar och natur
jordgubbar o tomater
För mkt vatten gör vist att det blir blaskig smak på jordgubbar o tomater...
ja hihihii mina pellisar lever men jag har inte så många o dom står inte i riktig vila heller dom har nog mellan 13 o 16 grader så hoppas de går bra för dom,,ååhh jag längtar hiihih,,,fast jag njuter ju i fulla drag av vintern just nu
men tror att jog kommer tröttna på den nån gång i början på mars
Samma här. Lite försådd ska det bli. Plus fler kryss i frökatalogen. Den är bästa lektyren nu. Och visst vill man ha mycket större trädgård just nu? Sen i sommar inser man att den nog är rätt lagom iaf.
Jag har rensat bort alla döda pelargoner inne idag. Snyft, vilken massdöd. De som står i brädgården har jag inte vågat tittat på. Men jag ska hämta in dem snart.
När jag vaknade idag hade vi -18 grader ute. Tur det är varmt inne. Och snön ligger lika tjock här som hos dej. Låååångt kvar tills vi får gödsla igen. Men vi är på väg.
vildljung de e ju de jag tror att skit e bra hiihihiihihi
välkommen till världen utanför facebok jag spelar ju lite där me men snart så kan man inte sitta inne vid datorn då frön o jord o sånt kommer o dra mycke mycke mer hihiih
jag har tagit fram mina fröpåsar o börjat sukta efter jord under naglarna
just nu e de nog sisådär 70 centimeter snö ovanför jorden så jag får väl vänta litegranna ;O))))
men lite försåning ska jag börja me strax
Vad roligt att se att forumet lever även om jag inte varit särskilt flitig. Jag hör till den grupp människor som blivit beroende av Facebook och de spel man kan spela där. Men igår kväll tog jag beslutet att inte gå in på facebook före sex på kvällen. Nu ska jag försöka återvända till ett normalt liv.
Jag såg er diskussion om gödsel och tänkte bidra med en släkthistoria. Det är om min farfar som jag aldrig hann att träffa. Han hade de största och finaste morötterna som såldes på torget i Södertälje. Stans fina damer handlade alltid av Eriksson. Vad de inte visste var att han gödslade morötterna med bajs, från utedasset, som han blandade med vatten.
ja du gold
då e jag inne på rätt spår alldelels själv
för mina växter får för de mesta klara sej själva
o de där me microorganismer som jobbar i lugn o ro tror jag på
o så e de ju så att de vaxter som inte gillar att bo här ger jag ofta upp
de som gillar o bo här dom fortsätter me de av sej själva
fast jag tar hit växter o testar oförtröttligt,,nå jag gillar tanken att man inte ska störa microorganismerna,det passar mej o min trädgård
apropå rensa jag längtar till våren o de första uppstickande nässlorna ,,såna vill man juinte bli av med heller,dom klipper jag av ofta o gör mumsig soppa sen får dom vara kvar
jag klipper ner dom o låter dom falla ner där dom växer för dom ger ju de andra som står där,näring,varför gå omvägen om nässelvatten då jag anat redan att regn o modernatur sköter de hela av sej själv,vet du hästgösslet har jag alltid gjort likadant me
jag har inte myllat ner de utan jag lägger de lite här o där där de verkar behövas så kommer trädgårdsmästarenregn o myllar ner de hela i lagoma doser,,,,,kratta löv näää,, tillomed min gräsmatta har kommit till av sej själv inte ett enda gräsfrö har jag sått,,jag bor på en skogstomt
de ytor jag behövt ha för mej lite tuktade har jag klippt fram började för många herrans år sedan med lie o kratta på de ytot jag vill gå på utan o har lupinerna uppe under armarna
lien o krattan hängde med många år ,,sek kunde jag köra me en handragen gräsklippare,,,nu mera blir de med min uppladningsbara gräsklippare o gräset som kommit på detta sätt är ett gräs som tål de mesta,inget förädlat o inget tjusigt välansat hehhe de blir tussar här o där där de kommer blommor jag inte vill klippa ihjäl ;O) så naturen bestämmer över min trädgård ,,ojsan nu blev de lååångt men de kanske e för att trots att vintern e alldelels underbar o vacker o solen lyser därute nu på den vita snön,o lite längtanväntan kom de ju efter doften av varm sommar
ha de fint gold
8) Det finns en snubbe i England som säljer fröer som ger jätteplanter o han har rekord i många arter.Sallad som väger 65kg,tomat 2,2kg morot som blev 5meter o några centimeter kommer inte ihåg det var många år sen,MEN jag vet inte om smaken hängde med, tror inte det.En ledtråd är en annan engelsman som bor i Dalarna hans ide är att allt som han odlar skall växa o tävla om vilkoren med andra växter.Då växer inte det så snabbt OCH smaken kommer med.Vilka växter som man skall spara det är sådant som erfarenheterna ger dig.Vissa växter skall inte ingå i samklang, medans andra växter ger smak o styrka till tex vissa örter som blir starkare. :twisted: Så de som rensar allt de kan, vad är det de kan,JO få det att se snyggt ut men vet de vad de gör i microvärlden, absolut inte.
Minskar man värmen så växer det långsammare... är det det du tänker på?
hej hopp Gold
kanske jag e inne på rätt spår
jag blandar inte i en massa utan låter mina grödor
växa där dom trivs
o gösslar me de som finns i naturen utanför mej
de e hästbajs som jag kan plocka fritt på höstarna
jag kör mina komposter där jag blandar i de som finns
nämligen överskottet från mej
dessutom får dom ligga till sej innan de går ner i nya lådor (pallkragar för ryggens skull)
sen får ju löven ligga kvar tillexempel
ja hm min trädgård sköter sej rätt så bra själv
apropå hallon så växer dom hallon som kommit hit av sej själva bra
jag har inte köpt till några för jag gillar de vilda
ahh ja jag är ju ingen storbonde precis utan de e husbehovsodling så alla tips Gold du kan ge som hör till de naturliga flödet skulle göra mej glad ,,,,så fram me dina hemlisar nu.
Smak på grödor
Nä men om du vet så måste du ju berätta
ajajaj Gold
de gösslet som jag tror ger de bästa hallonen e eget pink
o va de gäller gödsel över huvetaget så tror jag på de naturliga
för de e ju de som e menat att vara gott åt jorden
ja du visst är ett sött solvarmt hallon tusen gånger bättre än de hallonen man köper som man måste ha socker på
dom hallonen som växer nära dasset dom smakar ljuvligt o körsbären också
fast som du säger inte såå soligt där
kan de vaså att det är din hemlighet du inte delar med dej av
annars får du gärna pma mej o berätta vad du har för hemlis
kram
="oldwolfie" jag tror också på sol o vatten o gössel bra gössel
osså en nypa kärlek en stor nypa
Ett skogshallon som står i skuggan kan smaka riktigt sött OCH odlade hallon som står i solen hela dan smakar ofta surt.Mina djupfrusna köpehallon smakar surt till 98% minst De flesta som odlar verkar inte bry sig om denna fråga,de bara odlar för att det skall växa,jag tycker smaken är det viktigaste.Jag vet vad det är som avgör hur det smakar men det vill jag inte dela med vem som helst tråkigt el.
jag tror också på sol o vatten o gössel bra gössel
osså en nypa kärlek en stor nypa :lol:
Re: Mycke sol och gödsel
="webmaster jim" Mycke sol och gödsel tror jag är 2 givna ingredienser för god skörd
Kul att ngn svarade.Jag tror att sol ett måste men gödsel får växterna att växa bra men inte helt säkert ge smak,ofta tvärtom eller??
Mycke sol och gödsel
Mycke sol och gödsel tror jag är 2 givna ingredienser för god skörd :-)
|
|