Brännässlor
Jag skördar brännässlans tidiga vårskott och senare på sommaren även topparna på nässlan. Efter torkning och mixning till pulver så använder jag nässelpulvret som krydda. Späda nässelskott skördas och äts som tex nässelkål och nässelsoppa. Smaken påminner om spenat och gurka när näsllorna kokats. Brännässlor är rika på vitamin A, och C och mineralerna järn, kalium, mangan och kalcium. Till örtte kan du plocka fullstora nässelblad och torka.
1 deciliter salladslök; finhackad 1 matsked smör 300 gram persilja; finhackad 200 gram nässelblad eller 200 gram spenat 2 deciliter grädde salt peppar lite honung Gör så här: - Fräs den hackade salladslöken i smöret. Tillsätt persiljan och nässlorna. Fräs allt ett par minuter tills fukten dunstat. Hacka alltsammans och lägg tillbaka det i kastrullen. Tillsätt grädden lite i taget. - Koka ihop grädden tills den blir krämig. Krydda med salt , peppar och ytterst lite honung.
Hummus med brännässlor! https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3879
Sök på nässlor på Receptbankenskokbok: https://www.receptbankenskokbok.se/?sida_sok=&s=n%E4sslor
Brännässlor Nässelsoppa Nässelskott
|